Labour inspection within the assuring system of social security - Shcherbyna, Viktor (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
The basic tendencies within legal regulation of labour inspection activity have been revealed and denominated in given scientific article. The proposals essentially improving labor legislation in this part have been introduced to.

У представленій науковій статті виявлено та окреслено основні напрямки правового регулювання діяльності інспекції праці, внесено пропозиції з суттєвого реформування трудового законодавства України у цій частині.
ІНСПЕКЦІЯ ПРАЦІ В СИСТЕМІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ
Keywords: Social security; legal status of labour inspection; review service; law enforcement service; broadening of competence; cooperation within law enforcement and judicial authorities; Соціальна безпека; правовий статус інспекції праці; контрольна функція; правоохоронна функція; розширення повноважень; взаємодія з правоохоронними та судовими органами