Зв’язок типів прив’язаності та суб’єктивного благополуччя у романтичних стосунках - Манько, Дар'я Денисівна (My University, 2025)
Наукова новизна роботи полягає у тому, що досліджуватиметься тема типів прив’язанності з боку порівняння людей, які приналежать до квір-спільноти і тих хто до неї не належить і таким чином стане відомо чи може сексуальна і гендерна ідентичність впливати на формування або зміну типу прив’язанності особистості. Також стане відомо чи взаємопов’язані типи прив’язанності і рівень суб’єктивного благополуччя, а в цьому аспекті новизна полягає в тому, що зазвичай, коли кажуть про тип прив’язанності зазвичай мають на увазі його формування у ранньому дитинстві, але в даній роботі досліджуватиметься, як умови, в яких формується людина в період між раннім дитинством і дорослим життям, впливають і формують стиль прив’язанності. Практичне значення роботи повʼязане із можливістю впровадження результатів дослідження у практику психологічної допомоги особам, що мають будь-який тип прив’язанності, окрім надійного, а саме дезорганізований (тривожно-уникаючий), тривожний і уникаючий.
Keywords: романтичні стосунки; прив'язаність; благополуччя