Позиціонування продукції українських виробників кетчупу на міжнародних ринках в умовах нестабільного середовища - Носікова Ганна Євгеніївна (My University, 2022)
У роботі висвітлено важливу проблему позиціонування українських виробників на міжнародних ринках в умовах нестабільного середовища. Узагальнено теоретичні підходи до формування поняття позиціонування в працях вітчизняних та зарубіжних авторів визначення механізму реалізації стратегії позиціонування бренду на міжнародних ринках. Завдяки структуризації отриманої інформації вдалося знайти схожість та відмінності у визначенні категорії та на основі цього було в повній мірі розкрито сутність поняття. Визначено привабливість міжнародних ринків для виходу українських виробників кетчупу. Було розглянуто та порівняно два ринки для ведення подальшої економічної діяльності підприємством – український та американський. Визначено основні конкурентні переваги виробників та моделі поведінки й основні мотивації кінцевих споживачів на українському ринку кетчупу. Виявлено, що ТМ «Торчин» має значний потенціал для подальшого розвитку, нарощування виробничий потужностей, зростання обсягів реалізації продукції та утримання лідерських позицій. Сегмент кінцевих споживачів є доволі широким та охоплює майже усі верстви населення, незалежно від соціального статусу та віку.