Синтаксономія рослинності класу Lemnetea Кременчуцького водосховища - Конограй, В. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
Проведені дослідження рослинності класу Lemneteа, яка на території Кременчуцького водосховища представлена 5 асоціаціями. Розроблена синтаксономічна схема за флористичною системою Браун-Бланке, проведений ценотичний аналіз та особливості поширення діагнозованих угруповань.

Studies of vegetation class Lemnetea are conducted in the article, which in the Kremenchug reservoir is presented by 5 associations. Syntaxonomic scheme for floristic system Braun-Blanquet is designed, coenotic analysis and features of distribution diagnosised groups is hold.
Syntaxonomy vegetations class Lemnetea of the Kremenchug reservior area
Keywords: Кременчуцьке водосховище; синтаксономія; водна рослинність; Kremenchug storage pool; syntaxonomy; water vegetation