Synthesis, crystal structure and magnetic properties of a dinuclear nickel(II) complex with 3-[(1E)-N-hydroxyethanimidoyl]-4-methyl-1H-pyrazole-5-carboxylic acid - Пенкова, Л.; Павленко, В.; Фрицький, І. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2008)
The complex [Ni2(PzOxCA–2Н)2(Py)4]·2Н2О based on novel pyrazolate ligand 3-[(1E)-N-hydroxyethanimidoyl]-4-methyl-1H-pyrazole-5-carboxylic acid (PzOxCA) has been synthesized and its crystal structure has been determined by X-ray single crystal analysis. Magnetic susceptibility measurements in the temperature range 1.8 – 300 K revealed antiferromagnetic exchange coupling between nickel(II) ions (J = –15,23 cm–1).

На основі нового піразолатного ліганду 3-[(1E)-N-гідроксиетанімідоіл]-4-метил-1H-піразол-5-карбонової кислоти (PzOxCA) було синтезовано комплекс [Ni2(PzOxCA–2Н)2(Py)4]·2Н2О, його кристалічна структура була досліджена методом рентгеноструктурного аналізу. Вимірювання магнітної сприйнятливості у темературному інтервалі 1.8 – 300 K засвідчило наявність антиферромагнітної обмінної взаємодії між іонами нікелю(ІІ) (J = –15,23 cm–1).
Синтез, кристалічна структура та магнітні властивості біядерного комплексу нікелю(II) з 3-[(1E)-N-гідроксиетанімідоіл]-4-метил- 1H-піразол-5-карбоновою кислотою
Keywords: -; -; -