The Assessment of the Insolvency Risk at the Companies From the Manufacturing Industry, Listed on the Bucharest Stock Exchange - Baltes, N.; Dragoe, A.-G.-M.; Cozma, M.-D. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
The paper presents both theoretically and empirically the insolvency risk for 35 companies from the manufacturing industry in Romania, listed on the Bucharest Stock Exchange, at premium and standard categories, during 2007-2016, through four models: Springate, Taffler, Altman, and French Commercial Credit. The results of the research have revealed that during the period 2007-2016, over 50% of the companies were facing a high insolvency risk, the most risky of them being Cemacon S.A. and Prefab S.A. The less risky companies during the mentioned period of time were Aerostar S.A. and Conted S.A.

Подаються досліджені як теоретично, так і емпірично за допомогою чотирьох моделей: Спрінгейт, Таффлера, Альтмана і Французький комерційний кредит, ризики неплатоспроможності для 35 компаній переробної промисловості в Румунії, що котирувалися на Бухарестській фондовій біржі у преміальній і стандартній категоріях у період із 2007 по 2016 рік. Результати дослідження показали, що в період з 2007 по 2016 рік понад 50 % компаній зіткнулися з високим ризиком неплатоспроможності, найбільша ймовірність якого була для Cemacon S.A. і Prefab S.A. Менша ймовірність такого ризику протягом зазначеного періоду була для компаній Aerostar S.A і Conted S.A.
Оцінювання ризику неплатоспроможності для підприємств обробної промисловості, зареєстрованих на Бухарестській фондовій біржі
Keywords: insolvency risk; Springate model; Taffler model; Altman model; French Commercial Credit model; ризик неплатоспроможності; модель Спрінгейта; модель Таффлера; модель Альтмана; модель Французький комерційний кредит