Психологічна готовність курсантів ЗВО до військово-професійної діяльності - Мацаєнко, Дмитро Русланович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Проведений теоретичний аналіз дозволив систематизувати наукові уявлення про психологічну готовність курсантів та визначити її структуру. Розроблений та обґрунтований методичний інструментарій забезпечив можливість проведення емпіричного дослідження на належному науковому рівні. Емпіричне дослідження виявило як спільні риси, так і специфічні відмінності у рівнях сформованості окремих компонентів психологічної готовності у курсантів військових спеціальностей порівняно зі студентами цивільних спеціальностей. Аналіз отриманих результатів дозволив визначити ключові особливості формування психологічної готовності курсантів, що має важливе теоретичне та практичне значення для вдосконалення системи їхньої професійної підготовки в сучасних умовах.
Keywords: психологічна готовність; курсант; військова діяльність