Лексичний аспект японської локалізації комп’ютерної гри World of Warcraft: адаптації машинного перекладу - Лємєсов Кирило Геннадійович (My University, 2024)
Мета дослідження полягає в аналізі наявного япономовного перекладу квестів World of Warcraft, виявленні його слабких сторін, а також пошуку шляхів, за допомогою яких цей переклад можна було б покращити, наблизити до япономовного гравця та підвищити його адекватність у ігровому контексті, за можливості також врахувавши такі аспекти, як ідіолекти персонажів, принципи фентезійного творення власних назв шляхом основоскладання повнозначних слів тощо.
Keywords: відеоігри; World Of Warcraft; машинний переклад