Ієрархічне та мережеве структурування корпоративної власності - Сливка Тетяна Олександрівна (My University, 2013)
Метою дисертації є дослідження основних тенденцій ієрархічного та мережевого структурування системи корпоративної власності, а також характеру її взаємозв’язку з іншими формами власності в умовах ринкової економіки, і розробка на цій основі практичних рекомендацій щодо вдосконалення механізму взаємодії держави з корпоративним сектором. Об’єктом дослідження є система економічних відносин власності, що виникають і реалізуються в корпоративному секторі економіки. Предметом дослідження є ієрархічне та мережеве структурування корпоративної власності, основні тенденції, особливості та суперечності її розвитку. В ході роботи досліджено наукові підходи до аналізу корпоративної власності. З’ясовано сутність категорії «корпоративна власність» і на цій основі визначено структурні елементи їїієрархічної будови. Охарактеризовано значення корпоративної власності в сучасній ринковій економіці. Розкрито сучасні взаємозв’язки організаційно-правових форм функціонування корпоративного капіталу. Проаналізовано динаміку процесів злиттів і поглинань компаній в розвитку корпоративної власності та дослідити вплив світової фінансово-економічної кризи на динаміку цих процесів.Виявлено та узагальнено основні тенденції розвитку інфраструктури мережевої системи корпоративної власності в сучасних умовах.