Modern Approaches to Accounting and Taxation in Environmental Entrepreneurship - Murovana, Т. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
Actual issues of accounting and taxation at enterprises of green business under the terms of realization of state environmental policy of Ukraine are investigated. Ways of improving methodology of accounting in accordance with International Financial Reporting Standards, legal regulation of calculation taxes and charges and control over its payment to the budget are defined and proved for the purpose of simplifying business activities and increasing investment prospects of green businesses enterprises in Ukraine.

Досліджено актуальні проблеми бухгалтерського обліку та оподаткування підприємств зеленого бізнесу в умовах реалізації державної екологічної політики в Україні. Визначено й обґрунтовано напрями поліпшення методики бухгалтерського обліку відповідно до вимог Міжнародних стандартів фінансової звітності, нормативно-правового регулювання нарахування податків та зборів, контролю за їх сплатою до бюджету для спрощення здійснення господарської діяльності та підвищення інвестиційної привабливості підприємств зеленого бізнесу в Україні.
Сучасні підходи до бухгалтерського обліку та оподаткування в екологічному підприємництві
Keywords: environmental entrepreneurship; accounting; taxation; liabilities; taxes; charges; екологічне підприємництво; бухгалтерський облік; оподаткування; зобов'язання; податки; збори