Дипломатичний дискурс в англійській мові - Ющенко Дарія Олегівна (My University, 2021)
Мета наукового дослідження полягає у виявленні специфічних особливостей та конститутивних ознак дипломатичного дискурсу, типових властивостей, функцій та стратегій дипломатичної комунікації та лінгвістичних особливостей дипломатичного тексту. Об’єктом дослідження є дипломатичний документ англійською в аспекті дискурсивності. Як предмет розглядаються особливості дипломатичного дискурсу у відношенні до тексту та комунікації. У ході дослідження був здійснений комплексний аналіз англомовного дипломатичного дискурсу з точки зору вербальної об’єктивації та комунікації; був здійснений огляд підходів до розмежування понять «дискурс», «текст», «комунікація», типології дискурсів; проведено дослідження наявних міждисциплінарних моделей аналізу дискурсу, розробка комплексної моделі вивчення дипломатичного дискурсу; проведено дослідження особливостей та конститутивних ознак дипломатичного дискурсу, типових властивостей та функцій дипломатичної комунікації; проведений аналіз лінгвістичних (лексико-семантичних, стилістичних, синтаксичних) особливостей дипломатичного документа.