Construction of the educational process in the preparation of specialists in educational tourism - Зеленська, Любов Іванівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
The purpose of the study is testing methods of effective teaching of students in the field of tourism. Scientific novelty is the use of agglutination method (combining) a complete tour of the pieces created specifically for the purpose of forming an objective geographical image of geospace. The method consists in the construction process of learning how to combine training in own text informative tour of the fragments in the educational travel company, in the operation of which each student performs periodically changing roles. The practical significance lies in the use of methods for assessing students' abilities to certain types of activity on the example of the excursion. Effective training of students for professional activity is the result of work.

Мета дослідження - апробація прийомів ефективного навчання студентів у сфері пізнавального туризму. Наукова новизна полягає в застосуванні способу аглютинації (комбінування) цілісної екскурсії з цілеспрямовано створених фрагментів з метою формування об’єктивного географічного образа геопространства. Методика полягає в конструюванні процесу навчання як поєднання підготовки власного тексту пізнавальної екскурсії з фрагментів в рамках навчальної туристичної фірми, при функціонуванні якої кожен студент виконує періодично мінливі ролі. Практичне значення полягає у використанні методів оцінки здібностей студентів до певних видів діяльності на прикладі екскурсійної. Результатом роботи є ефективна підготовка студентів до професійної діяльності.
Конструювання навчального процесу при підготовці спеціалістів у пізнавальному туризмі
Keywords: educational travel agency; assessment of professional skills; the formation of geographical images; навчальна туристична фірма; оцінка професійних здібностей; формування географічних образів