Образ соціального працівника в українському суспільстві - Зоренко Ярослава Андріївна (My University, 2022)
Мета дослідження – визначити основні суспільні уявлення щодо образу соціального працівника в українському суспільстві та на основі цього розробити програму заходів щодо формування позитивного та сучасного образу фахівця із соціальної роботи. Об’єкт дослідження – суспільні уявлення про образ фахівця із соціальної роботи. Предмет – образ соціального працівника в українському суспільстві. Проаналізовано теоретичні підходи щодо чинників формування образу соціального працівника та їх детермінанти. Обґрунтовано значущість соціальних уявлень та стереотипів у формуванні образу соціального працівника. Досліджено та визначено наявні у суспільстві уявлення та стереотипи, які формують образ соціального працівника в українському соціумі. Розроблено та апробовано програму заходів щодо формування позитивного та сучасного образу фахівця із соціальної роботи.
Keywords: соціальні працівники; соціальна робота; соціальні стереотипи