Критика Артура Шопенгауера кантівської філософії - Білик Артем Сергійович (My University, 2022)
У ході виконання роботи було справедливо винесено на перший план дві головні філософські концепції, які самі говорять про своїх авторів: річ в собі Іммануїла Канта та воля Артура Шопенгауера. В ході опису були використані різні підходи для опису цих двох підрозділів, щоб таким чином виявити особливості розробки та трактування двох концепцій самими авторами. У першому підрозділі де постулюється річ в собі, міститься ідеальна теоретична обумовленість даної концепції з використанням термінології; у другому підрозділі використовується мова автора та підкреслюється практична сторона філософії Шопенгауера, яка є прикладною до життя та справжнього буття людини. У дипломній роботі головною тезою виноситься постулювання Шопенгауером волі та паралельна критика речі в собі, першу з яких Шопенгауер вважає такою собі конкретизованою та практичною моделлю другої.Також у роботі описується емоційна критика Шопенгауера щодо методів доведення Бога, також він ніби звертається до усього релігійного світу з критикою щодо дефініювання самого «Бога» та «божественного» по відношенню до «язичницьких релігій» Індостану, Північної Америки.
Arthur Schopenhauer’s critique of Kantian philosophy