Абсолютні й часткові синоніми в корейській публіцистиці: перекладацький аспект - Федченко Анастасія Леонідівна (My University, 2023)
Новизна роботи полягає у практичній розробці нових перекладацьких стратегій для інтерпретації абсолютних і часткових синонімів сучасних південнокорейських публіцистичних творів з огляду на їх попередньо проаналізовані та систематизовані структурно-семантичні, лексико-стилістичні та граматичні особливості, а також у дослідженні та окресленні їх прагматичного потенціалу. Окрім того нами буде запропоновано методи вирішення перекладацьких суперечностей, що виникають у процесі відтворення закладеної емоційно-смислової ідеї певного синоніму задля забезпечення правильного сприйняття реципієнтом його конотативного значення.