Використання математичних показників для аналізу стану фінансового ринку - Ленартович Ангеліна Олегівна (My University, 2023)
Метою роботи є дослідження якості прогнозування цінової динаміки фінансового ринку за допомогою математичних індикаторів . Об’єктом роботи є фінансові ринки. Методи розроблення: комп’ютерне моделювання, розробка програмного продукту за допомогою математичних інструментів. Результати роботи : виконано загальний огляд математичних індикаторів, проаналізовано переваги та недоліки їх використання у стратегії, розроблено програмний продукт, який дозволяє наочно демонструвати процеси купівлі та продажу активів для акумуляції прибутку. У результаті тестування запропонованої стратегії з використанням більше трьох індикаторів: ковзне середнє, індекс відносної сили, лінії Боллінджера та інші. Проведено аналіз їх ефективності на основі тестування в Strategy Tester на платформі TradingView для пари FIL/USDT. За результатами тестування, кожен індикатор показав певний рівень ефективності в прогнозуванні цінової динаміки. Дослідження показало, що кращий підхід полягає в комбінуванні різних методів, що допомагає покращити точність прогнозування. Ключові слова : криптовалюта, технічні індикатори, лінії боллінджера, ковзне середнє, експоненційно зважене ковзне середнє, індекс відносної сили, стохастичний осцилятор, індекс напрямленого руху, тенденція ціни, ризик-менеджмент.