Стріт-арт в контексті соціокультурних комунікацій: культурологічний аналіз - Гріненко Анна Анатоліївна (My University, 2023)
У даному дослідженні розглянуто явище стріт-арту як засобу комунікації в соціокультурному громадському просторі, що характеризується властивістю здійснювати потужний візуальний вплив на авдиторію, спонукаючи до взаємодії як із суспільством, так і з мистецтвом. Дане дослідження було здійснене нами з метою вивчення затребуваності стріт-арту в соціумі, основних напрямів діяльності стріт-арт-митців, подальших перспектив цього художнього напряму, зокрема в культурологічному контексті. Стріт-арт є досить багатим на різні напрями відгалудженням у сучасному мистецтві, що включає в себе мурал-арт, тегинг, трафаретне графіті, стикер-бомбинг, в'язане графіті т.ін. Таке різноманіття дозволяє знайти прихильників на кожен із напрямів.