Про можливі наслідки для туристичної галузі кліматичних змін - Антоненко, В. С.; Бойченко, С. Г. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
Розглянуто сучасні тенденції у змінах глобального і регіонального клімату та можливі екологічні та соціально-економічні наслідки від цих змін в України, вплив цих змін на зони рекреації та туристичну індустрію.

Рассмотренны современные тенденции в изменении глобального и регионального климата, а таже возможные екологические и социально-экономические последствия от этих изменений на Украине, влияние изменений на зоны рекреации и индустрию туризма.

This article analyzes the modern lines in change of a global and regional climat, and possible ecologic and social and economic consequences from these changes in Ukraine, influence of changes on zones of recreation and the tourism industry.
Keywords: глобальний клімат, регіональний клімат, рекреація, туристична індустрія; глобальный климат, региональный климат, рекреация, индустрия туризма; global climat, regional climat, recreation, tourism industry