Лексичні особливості перекладу корейських омонімів українською мовою - Яценя Катерина Андріївна (My University, 2024)
Метою дипломної роботи є дослідження лексичних особливостей перекладу корейських омонімів українською мовою і аналіз складнощів та труднощів, які виникають при перекладі корейських омонімів. Актуальність дипломної роботи полягає у тому, що тема омонімії все ще недостатньо розкрита. Омоніми є важливою частиною будь-якої мови, а особливо корейської, через їхню значну кількість. Саме тому, більш глибоке дослідження омонімії все ще залишається актуальним на сьогоднішній день. У першому розділі досліджуються загальні теоретичні положення та проблеми омонімії. Більш детально розглянуто поняття та класифікацію омонімії, а також проблематику та походження. У другому розділі проаналізовано на практичних прикладах особливості та проблематика перекладу корейських омонімів, а саме: іменникових, дієслівних та прикметникових. Наукова новизна полягає у важливості вивчення та дослідження особливостей перекладу корейських омонімів.

The relevance of the thesis lies in the fact that the topic of homonymy remains insufficiently explored. Homonyms are a significant part of any language, especially Korean, due to their considerable number. Therefore, a deeper study of homonymy continues to be relevant today. The purpose of the thesis is to study the lexical features of the translation of Korean homonyms into Ukrainian and to analyze the complexities and difficulties that arise when translating Korean homonyms. The thesis consists of an abstract, content, introduction, main part, conclusions, and a list of references. In the first chapter, the general theoretical principles and issues of homonymy are examined. The concept and classification of homonymy, as well as its problems and origins, are discussed in more detail. In the second chapter, the features and problems of translating Korean homonyms are analyzed using practical examples, specifically noun, verb, and adjective homonyms.
Lexical features of the translation of korean homonyms into Ukrainian language
Keywords: омонім; омонімія; корейська омонімія; корейська мова; українська мова; homonym; omonymy; Korean homonymy; Korean language; Ukrainian language