Ukrainian Visual Art as an Artistic Expression: from Euromaidan to the Military Confrontation in Eastern Ukraine - Lishchyns’ka, Olha (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
The article shows Ukrainian visual art of the last two years as an artistic and social expression through direct inclusion and participation of artists in the events as well as indirectly through symbolic and figurative language. The author has found significant national symbols and images of personalities (Cossack, warrior, culture figures, Shevchenko, heroes of the Hundreds of Heaven).Keywords: Visual Art, Artistic Expression, Euromaidan, Image, Symbol.

Ольга ЛіщинськаУ статті проаналізовано українське візуальне мистецтво останніх двох років як художнє і соціальне висловлювання: через безпосереднє включення і участь митців у подіях, а також опосередковано через образну і знаково-символічну мову. Виявлено національно значущі образи-символи та образи-персоналії (козак, воїн, постаті культури, Шевченко, герої Небесної Сотні).Ключові слова: візуальне мистецтво, художнє висловлювання, Євромайдан, образи, символи.
Українське візуальне мистецтво як висловлювання: від Євромайдану до військового протистояння на Сході України