Взаємозв'язок змістового та матеріального аспектів речення (на матеріалі англомовних енциклопедичних текстів біографічної тематики) - Мелешкевич Л. М. (Видавничо-поліграфічний центр "Київський університет", 2013)
The article deals with the way that deep predicates and sets of their actants are represented in surface structures in the English biographical texts of encyclopediaentries. The correlation of semantic and surface structures is analyzed.

У статті розглядаються способи репрезентації глибинних предикатів та їхнього актантного оточення у поверхневих структурах речень в англомовних енциклопедичних текстах біографічної тематики. Автор аналізує співвідношення семантичних та поверхневих структур.
Keywords: predicate; semantic structure of a sentence; surface structure of a sentence; English biographical text; encyclopedia entry; предикат; семантична структура речення; поверхнева структура речення; англомовний біографічний текст; енциклопедична стаття