Соціально-правовий аспект Дня ветерана в Україні - Сіньова, Людмила Миколаївна (Науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва імені академіка Ф. Г. Бурчака НАПрН України, 2025)
Питання соціального захисту ветеранів та членів їхніх сімей має важливе значення, адже відображає рівень гуманізму, демократичності та соціальної відповідальності держави перед тими, хто захищав її суверенітет і територіальну цілісність. Україна, переживаючи складні етапи державотворення та збройної агресії, послідовно формує нормативно-правову базу, спрямовану на забезпечення гідного життя ветеранів війни, їх соціальної інтеграції та підтримки. Саме тому особливої уваги потребує дослідження історико-правового аспекту Дня ветерана, який не лише вшановує мужність і жертовність захисників, а й відображає еволюцію державної політики у сфері соціального та правового забезпечення цієї категорії громадян.
Keywords: ветеран; соціальний захист