Магнон-плазмон-поляритони в провідній манітній плівці - Малишев Олексій Володимирович (My University, 2023)
Методом мікрохвильової рефлектометрії в восьмиміліметровому (Ка-) та в трисантиметровому (Х-) діапазонах., з використанням вимірювачів коефіцієнтів стоячої хвилі та послаблення, експериментально досліджено мікрохвильові характеристики електродинамічних систем, на основі феромагнітного резонатора поверхневої електромагнітної хвилі (ФРПЕХ) та продемонстровано можливість утворення зв’язаних коливань магнонів з поверхневою електромагнітною хвилею (ПЕХ), виникнення поверхневих магнон-плазмон-поляритонів (ПМПП). В Ка- діапазоні дослідження ПМПП проводилися на основі ФРПЕХ з пермалою (Py), який був розташований в стандартному прямокутному регулярному хвилеводі в електродинамічній системі на відбиття. Для спостереження ПМПП в Х- діапазоні було обрано ФРПЕХ з FeNi сплаву, що був розміщений в центрі позамежного хвилеводу на основі хвилеводу цього діапазону. Ключові слова: МАГНОН, ПЕРМАЛОЙ, ПЛАЗМОН, ПОВЕРХНЕВА ХВИЛЯ, ПОВЕРХНЕВИЙ МАГНОН-ПЛАЗМОН-ПОЛЯРИТОН, ПОЛЯРИТОН, РЕЗОНАТОР ПОВЕРХНЕВОЇ ЕЛЕКТРОМАГНІТНОЇ ХВИЛІ