Розвиток активного туризму в Карпатах (на прикладі бази навчальних практик «Ясиня») - Воробйов, Ілля Миколайович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено сучасний стан та перспективи розвитку активних форм туризму в Карпатах. Розглянуто понятійно-категорійний апарат активних форм туризму та передумови його розвитку в гірських регіонах на основі світового досвіду. Особливу увагу було приділено аналізу туристично-рекреаційного потенціалу Карпат, інфраструктури в контексті активного туризму та Визначено перспективи розвитку активного туризму в регіоні. У рамках дослідження, запропоновано економічне обґрунтування стратегії розвитку Бази навчальних практик «Ясиня» географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка з можливістю експлуатації даної бази не тільки для навчальних практик, а й розвитку активного туризму в регіоні. Результати дослідження можуть бути використані для розвитку активного туризму на місцевому та регіональному рівнях.
Keywords: активні форми туризму; туристично-рекреаційний потенціал активного туризму Карпатського регіону; база навчальних практик «Ясиня»