Напрями вдосконалення державного регулювання туристичної діяльності в Україні - Давидова, О. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
У статті розкрито напрями державного регулювання туристичної діяльності в Україні, а саме: нормативно-правова, економічна, соціальна та інформаційна сфери. Проаналізовано кожну зі сфер і запропоновано використання концесійної угоди та податкового інвестиційного кредиту для стимулювання розвитку туристичної діяльності в країні. Відзначено, що одним із основних інструментів розвитку територій є просування туристичного бренду, в основі якого полягає створення позитивного туристичного іміджу за допомогою інформаційної складової. Запропоновано оновити веб-сторінку Державного агентства з курорту і туризму України та створити вебометричний рейтинг вітчизняних туроператорів. Виявлено, що перспективними видами вітчизняного туризму є дитячий, родинний, зелений та діловий.

The areas of state regulation of tourism activity in Ukraine, such as legal, economic, social and information areas are highlighted. Each of these areas are analyzed and the implementation of the concession agreement as well as the investment tax credit are proposed in order to stimulate the development of tourism activity in the country. It is mentioned, that one of the main tools of development of the territories is to promote the tourism brand through creating a positive tourism image via information. It was suggested to update the web page of the The State Agency of Ukraine for Tourism and Resorts and to create a online rating of local tour operators. It is found out that promising types of national tourism are children, family, green and business types of tourism.
The Ways of Improving the Governmental Regulation of Tourism Activity in Ukraine
Keywords: туристична діяльність; туристичний бренд; туристичний імідж; туристична привабливість ре- гіону; туристичний кластер; інвестиційний податковий кредит; державно-приватне партнерство; вебометричний рейтинг; tourism activity; tourism brand; tourism image; tourism attractiveness of the region; tourism cluster; investment tax credit; publicprivate partnership; online rating