Вплив цінової дискримінації у вигляді знижок на конкуренцію: від звичайної торгової практики до механізму виключення конкурентів - Чередніченко, Д. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2020)
З метою визначення тонкої межі між ціновою дискримінацією у вигляді знижок як звичайною торговельною практикою та знижками як інструментом збереження ринкової влади й усунення конкурентів, проведено систематизацію про- та антиконкурентних ефектів знижок на підставі аналізу сучасної літератури з конкурентного права й економіки, а також рішень конкурентних відомств і судів.

To define a tiny line between price discrimination in form of discounts as a normal trade practice and an exclusionary power tool, this article provides a systematization and classification of pro- and anticompetitive effects of rebates. The analysis is based on a review of economic literature, the competition law, competition cases, and respective court judgments.
Effect of price discrimination in discounts form on competition: normal trade practices or exclusionary power tool
Keywords: цінова дискримінація; знижки; конкуренція; антиконкурентні ефекти; ефективність; суспільний добробут; Антимонопольний комітет України; price discrimination; discounts; competition; anticompetitive effects; efficiency; total welfare; Antimonopoly Committee of Ukraine