Using System Dynamics in Macroeconomics - Lawler, K.; Vlasova, T.; Moscardini, A. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2019)
In our previous studies, the authors argued that Economic Science in particular thesub –field of macroeconomics needed a profound reset and upgrade. It must use the systemic and cybernetic tools that are now available. This paper promotes a new paradigm and presents three examples that illustrate how a judicious application of systems theory can help to better understand the problem and offers a tool (System Dynamics) as a means of obtaining meaningful solutions.

У наших попередніх работах стверджувалося, що економічна наука, зокрема, підгалузь макроекономіки, потребує глибокого перезавантаження й оновлення. Вона повинна використовувати наявні системні та кібернетичні інструменти. Запропоновано нову парадигму і на трьох прикладах показано, як продумане застосування теорії систем може допомогти краще зрозуміти проблему. У ролі інструменту пропонується системна динаміка (System Dynamics) як спосіб отримання рішень, що мають фізичний зміст.
Використання системної динаміки в макроекономіці
Keywords: Economics; System Dynamics; Causal Modelling; економіка; системна динаміка; причинне моделювання.