Соціокультурні аспекти розвитку туризму в умовах глобалізації - Козловський, Є. В. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
У статті розглянуті основні підходи щодо визначення туризму, встановлено соціокультурні інтереси та дозвіллеві потреби людини в сфері туризму, вплив туризму на соціокультурну інтеграцію українського народу в міжнародний соціум.

В статье рассмотрены основные подходы к определению туризма, установлены социокультурные интересы и досуговые потребности человека в сфере туризма, влияние туризма на социокультурную интеграцию украинского народа в международный социум.

In article the basic approaches to concept of tourism are considered, the social and cultural interests and personal leisure requirement in sphere of tourism, the influence of tourism on social and cultural integration of ukrainians in international socium are determined.
Keywords: туризм, соціокультурні інтереси, соціокультурні цінності, дозвіллеві потреби, організація дозвілля, взаємодія культур; туризм, социокультурные интересы, социокультурные ценности, досуговые потребности, организация досуга, взаимодействие культур; tourism, social and cultural interests, social and cultural values, leisure requirement, organization of leisure, interaction of cultures