The modeling of stress state of landslides with complex structure by complex variable boundary element method taking account the seismicity - Мелконян, Д. В.; Черкез, Е. А. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2005)
An analytical-numerical technique the complex variable boundary element method is applied for landslides stress state plain problem solution, and also for estimation of their stability taking account the filtrational weighing and seismicity. The isolines of normal, tangential stresses and of stability are constructed inside of investigated slope.

Застосовано аналітико-чисельний метод - комплексний метод граничних елементів для розв'язку плоскої задачі напруженого стану зсувних схилів і укосів, а також для оцінки їх стійкості з урахуванням фільтраційного зважування та сейсмічності. Побудовано ізолінії нормальних, дотичних напружень і стійкості всередині досліджуваного схилу.
Моделювання напруженого стану порід схилів складної геологічної будови комплексним методом граничних елементів з урахуванням сейсмічності
Keywords: моделювання напруженого стану; порід схилів; складна геологічна будова; комплексний метод граничних елементів; сейсмічність; зсувні схили і укоси; стійкість; фільтраційне зважування; ізолінії напружень stress state modeling; slope rocks; complex geological structure; complex variable boundary element method; seismicity; landslide slopes and slopes; stability; filtrational weighing; isolines of stresses