Social abilities as a factor of individual's successful after-labor socialization - Vlasova, О.; Власова, О.; Коськіна, Д. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
The article is devoted to the analysis of connection of social abilities' phenomenology among aged people with the peculiarities of their after- labor socialization. The authors attempt to describe positively the after-labor stage through the prism of empirical exploration of the mechanisms of realization individual's potential of social abalities: social creativity and emotional intellect. The article proves that these abilities are key in guaranteeing life's quality and subjective well-being. The elaborated training program allowes significantly improve level of their social creativity, life's quality and subjective well-being in this age.

Стаття присвячена аналізу зв'язку феноменології соціальних здібностей осіб літнього віку з особливостями їх після- трудової соціалізації. Авторaми зроблено спробу позитивно охарактеризувати стадію післятрудової соціалізації особис- тості крізь призму емпіричного дослідження роботи основних механізмів реалізації індивідуального потенціалу соціальних здібностей людини: соціальної креативності та емоційного інтелекту. У статті доводиться, що зазначені здібності є ключовими для забезпечення якості життя та суб'єктивного благополуччя людини. А спеціально розроблена тренінгові програма дозволяє істотно підвищити рівень їх соціальної креативності та покращити показники якості життя та пси- хологічного благополуччя людини у цьому віці.
Соціальні здібності як чинник успішної післятрудової соціалізації людини
Keywords: соціальні здібності; пізній вік; соціалізація; якість життя; суб'єктивне благополуччя; social abilities; late adulthood; socialization; life quality; subjective well-being