Особливості формування і розвитку ринку цінних паперів в Україні - Стрижавська Катерина Василівна (My University, 2022)
Мета дослідження полягає в узагальненні теоретичних та обґрунтуванні практичних рекомендацій щодо розвитку ринку цінних паперів в Україні.У роботі дана оцінка сучасному стану функціонування елементів інфраструктури ринку цінних паперів України за 2016–2021 рр. Зроблено висновок, що аналіз ринку цінних паперів в Україні засвідчує змінну динаміку його розвитку. Аналіз свідчить про різну реакцію біржового та позабіржового секторів ринку на існуючіі економічні кризи. Біржовий сегмент є досить стійким до кризових тенденцій та відповідно реагує на зміни в економічній площині.