Літературні премії в Ірані: підтримка розвитку сучасної літератури початку ХХІ ст. - Левчин, Ірина Дмитрівна; Лебедко, Анастасія (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2019)
Запропоновано перелік провідних літературних премій Ірану початку ХХІ ст. Представлено прозові твори сучасної художньої літератури Ірану, які визнані іранськими літературознавцями та літературними критиками за останні 20 років, а також імена лауреатів цих премій. Виділено імена письменників, твори яких відзначені на декількох іранських та міжнародних літературних конкурсах.

A look at the list of the leading Iranian literary awards for the beginning of the XXI century. The article presents the prose works of contemporary fiction literature of Iran that have been admitted by Iranian literary critics for the past 20 years as well as the names of the laureates of these awards. The names of writers whose works are awarded in several Iranian and international literary contests are highlighted.
Literary Awards in Iran: Promoting Contemporary Literature in the Beginning of the XXI Century
Keywords: contemporary literature; Iranian prose; novel; novella; iterary award; літературна премія; сучасна література; іранська проза; роман; новела