Засоби підвищення захищеності сучасних блокчейн Додатків - Харламов Юрій Сергійович (My University, 2023)
У даній кваліфікаційній роботі було проведено дослідження технології блокчейн,проведено аналіз атак та інцидентів на розумні контракти засновані на блокчейні Ethereum, розроблено модель загроз для блокчейн додатків та розроблено рекомендації з підвищення рівня захисту розумних контрактів . У роботі було досліджено атаки та інциденти пов`язані з розумними контрактами на платформі Ethereum. Було розглянуто такі атаки, як атака повторного входу,атака відтворення, атака на цілочисельне переповнення та інші.За результатами аналізу інцидентів було виділено 2 основні загрози які були використані на практиці для проведення атак на блокчейн дотатки-це атака повторного входу і фішинг. Була створена комплексна модель загроз які виникають при використанні додатків заснованих на технології блокчейн в мережі Ethereum. На основі проаналізованих інцидентів та грунтуючись на моделі загроз були сформовані рекомендації з підвищення рівня захищеності додатків заснованих на розумних контрактах Ключові слова: розумні контракти, атака, Ethereum, EVM, методи захисту.