Теоретичні аспекти картографічної топоніміки - Дудун, Т. В. (My University, 2026)
Розглянуто питання генералізації топонімів на топонімічних картах. Визначено фактори, які впливають на ступінь генералізації. Визначено вплив топонімічної системи на напрям і ступінь генералізації.

Рассмотрены вопросы генерализации топонимов на топонимических картах. Определены факторы, которые влияют на степень генерализации. Определено влияние топонимической системы на направление и степень генерализации.

The questions of generalizacii of toponimov are considered on toponymy maps. Factors which influence on the degree of generalizacii are certain. Influence of the toponymy system is certain on direction and degree of generalization.
Keywords: картографічна топоніміка; карта; топоніміка; генералізація; масштаб; топонімічна система