Формування системи менеджменту якості на промисловому підприємстві - Гордієнко, Єлизавета Олексіївна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2026)
"Мeтою магістерської кваліфікаційної роботи є розробка та обґрунтування пропозицій щодо вдосконалення існуючої системи менеджменту якості на підприємстві відповідно до вимог ISO 9001:2015 та сучасних концепцій управління якістю. Роботу присвячено питанням теоретико-методологічного забезпечення формування системи менеджменту якості, аналізу її функціонування та оцінки ефективності на прикладі філії «Вінницятрансприлад» АТ «Укрзалізниця». У магістерській роботі обґрунтовано необхідність впровадження процесного та ризик-орієнтованого підходів до управління якістю та виділено ключові етапи формування системи менеджменту якості на підприємстві. Уточнено зміст та роль елементів системи управління якістю в умовах функціонування підприємств критичної інфраструктури. Визначено напрями вдосконалення системи менеджменту якості, зокрема щодо формалізації процесів, підвищення ефективності контролю якості та розвитку виробничої культури персоналу. Запропоновано методичні підходи до вдосконалення механізму функціонування системи якості на підприємстві."

The purpose of the master's qualification work is to develop and justify proposals for improving the existing quality management system of the enterprise in accordance with the requirements of ISO 9001:2015 and modern concepts of quality management. The work is devoted to the issues of theoretical and methodological support for the formation of a quality management system, analysis of its functioning and assessment of efficiency using the example of the branch «Vinnytsiatransprylad» of JSC «UKRAINIAN RAILWAY». The master's work justifies the need to implement process and risk-oriented approaches to quality management and highlights the key stages of forming a quality management system of the enterprise. The content and role of the elements of the quality management system in the conditions of the functioning of critical infrastructure enterprises were specified. The directions of improving the quality management system were determined, particularly with regard to the formalization of processes, increasing the efficiency of quality control and developing the production culture of personnel. Methodological approaches to improving the mechanism of functioning of the quality system at the enterprise were proposed.
Formation of a Quality Management System at an Industrial Enterprise
Formation of a Quality Management System at an Industrial Enterprise
Keywords: система менеджменту якості; якість продукції; ISO 9001:2015; процесний підхід; ризик-орієнтоване мислення; управління якістю; виробнича культура; ефективність; quality management system; product quality; ISO 9001:2015; process approach; risk-based thinking; quality management; production culture; efficiency