Міжнародний досвід інтеграції ветеранів та ветеранок у ринок праці - Сіньова, Людмила Миколаївна (Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, 2026)
Актуальність дослідження полягає в тому, що Україна, маючи власний досвід у забезпеченні потреб ветеранів, опиняється перед викликом адаптації кращих міжнародних практик та розробки новітніх підходів до соціалізації ветеранів. Це вимагає не лише урядових зусиль, але й активної участі громадськості та приватного сектору. За допомогою аналізу досвіду країн, таких як США, Ізраїль та Велика Британія, маємо на меті виявити успішні стратегії та можливості для їх імплементації в Україні, забезпечуючи тим самим умови для ефективної підтримки ветеранів/ветеранок на національному та міжнародному рівнях. В умовах повномасштабної війни кількість військовослужбовців, які після демобілізації потребують повернення до цивільного життя та праці, невпинно зростає. Це породжує комплекс викликів, пов‟язаних із поєднанням психологічних наслідків бойового досвіду та вимогами сучасного ринку праці.
Keywords: Ветерани; ринок праці