Acoustic emission in quartzite of Krivoy Rog over deep borehole and gritstone under termal influence - Онанко, Ю. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2009)
Effects of acoustic emission under thermal-mechanical strains in quartzite are investigated. Elastic waves pulses are discovered from micro fractures that of probably connected with elastic balance in quartzite.

Досліджено ефекти акустичної емісії, що виникає під впливом термомеханічних напруг у кварциті. Виявлено імпульси пружних хвиль від мікротріщин-емітентів, які, вірогідно, зв'язані із існуванням пружної рівноваги в кварциті.
Акустична емісія в кварциті Криворізької надглибокої свердловини та пісковику при термічному впливі