Середовище для відкриття бізнесу в умовах воєнного стану - Оліяр, Олександр Ігорович (My University, 2024)
Об’єкт дослідження: середовище для відкриття бізнесу в Україні. Предмет дослідження: зміна впливу соціально-економічних показників на відкриття нових підприємств через початок воєнного стану. Мета дослідження: розробка моделі, яка враховує вплив соціально-економічних показників на відкриття нових підприємств до та після початку воєнного стану. Методи дослідження: математичне моделювання, лінійна регресія, кореляційний аналіз, порівняльний аналіз. Наукова новизна, теоретична значимість дослідження: розширення наукової бази досліджень впливу воєнного стану на середовище для відкриття бізнесу та на сприйняття підприємцями соціально-економічних факторів. Практична цінність: результати дослідження можуть бути використані для розробки державних програм підтримки підприємництва в кризових умовах, робота може слугувати основою для подальших досліджень у даній сфері.

The graduation research of student Oleksandr Oliiar deals with the creation of a model that takes into account the impact of socioeconomic indicators on the opening of new businesses before and after the start of martial law. The work is interesting for use in the development of state policies and programs to support entrepreneurship in crisis conditions, and can serve as a basis for further research in this area.
Keywords: малі підприємства; фізичні особи-підприємці; бізнессередовище; соціально-економічні показники; кореляційно-регресійний аналіз; small enterprises; individual entrepreneurs; business environment; socioeconomic indicators; correlation and regression analysis