The Impact of the 2008 Oil Price Collapse on Kuwait Gdp 2008-2012: an Estimation Based on Stochastic Logistical Methods - Lawler, K.; Alshriaan, A. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
In this paper we utilize a stochastic differenced logistic process to model the annualized Kuwaiti GNPfor the year's2002 to 2012 incorporating the world oil price collapse that occurred in the third quarter of 2008 late 2009 .The fitted stochastic differenced logistic model is then used to investigate the properties and behaviour ofKuwait real GDP given the impact of the 2008 price crash on short run economic growth.The derived stochastic differenced logisticaloutput is shown to be robust in terms of goodness of fit, capturing the "jump"effect of the oil price collapse on the real GDP .This approach is unique in estimating oil price shock effects on the GDP for oil export dependent economies. Finally, the approach delivers robust estimation parameters passing standard diagnostic tests.

У даній роботі ми використовуємо стохастичний диференційований логістичний процес, щоб моделювати річний ВВП Кувейту за 2008-2012 роки. Ми включаємо до моделі світовий колапс цін на нафту, який відбувся в третьому кварталі 2008 року – наприкінці 2009 року. Застосовуємо пристосовану стохастичну диференційовану логістичну модель для дослідження властивості та поведінки реального ВВП Кувейту з урахуванням впливу цінової кризи 2008 р. на економічне зростання у короткостроковій перспективі. Отриманий стохастичний логістичний прогноз показав, що він є надійним з точки зору придатності, фіксує ефект "стрибка" на реальний ВВП від розпаду цін на нафту. Цей підхід є унікальним при оцінці впливу шоків цін на нафту на ВВП для економік, залежних від нафти. Нарешті, підхід забезпечує надійні параметри оцінки, що проходять стандартні діагностичні тести.
Вплив кризи цін на нафту в 2008 році на ВВП Кувейту протягом 2008-2012 років: оцінка на основі стохастичних логістичних методів
Keywords: Differenced logistic process; Kuwaiti GDP; Simulated process; Residual Analysis; Goodness of fit; різницевий логістичний процес; ВВП Кувейту; імітований процес; аналіз залишків; добробут придатності