Забезпечувальні заходи у міжнародному комерційному арбітражі - Прусенко Галина Євгеніївна (My University, 2016)
Дисертація є першим в українській юридичній науці системним і комплексним дослідженням теоретичних і практичних проблем забезпечення позову у міжнародному комерційному арбітражі. У дисертації сформульовано перелік конкретних висновків та пропозицій з удосконалення законодавства про арбітраж і арбітражної практики, які можуть бути використані у діяльності по вирішенню міжнародних комерційних спорів, сторонами при укладенні арбітражної угоди. Результати дослідження можуть також бути застосовані у законотворчій діяльності – як основа для внесення змін і доповнень до Закону України «Про міжнародний комерційний арбітраж», ЦПК України, інших нормативно-правових актів (акт впровадження результатів дисертаційного дослідження у законотворчу діяльність.