Взаємовідношення конституентів у фразеосемантичному полі "емоції особистості" (на матеріалі англійської мови) - Бабенко О. В. (Видавничо-поліграфічний центр "Київський університет", 2013)
The article focuses on the structure of the phraseosemantic field "Emotions of a personality"; interactions and oppositional features of the constituents of the investigated field are being investigated. It discusses the notions, such as "phraseosemantics", "semantic field", "forms of differential semantic components". Examples of lexical and phraseological units are under consideration.

У статті розглянуто структуру фразеосемантичного поля "Емоції особистості", проаналізовано взаємовідношення й опозиційний характер конституентів досліджуваного поля. Розглянуто поняття "фразеосемантика", "семантичне поле", "видові диференціальні семантичні компоненти", наводяться приклади лексичних і фразеологічних одиниць.
Keywords: phraseosemantic field; phraseological unit; differential semes; microfields; constituents; relative; gradual; equipollent omissions; фразеосемантичне поле; фразеологічна одиниця; відносні; градуальні; еквіполентні опозиції