Село як полюс фольклорної трансмісії (у пошуках методологічного інструментарію) - Белюга, Т. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
У статті запропоновано застосування категорії "полюсність" як інтегральної ознаки фольклору для вивчення процесів фіксації і трансмісії фольклорного ресурсу в межах фольклорної системи "село". Ключові слова: полюсність, трансмісія, фіксація, місто, село, фольклорний феномен.

In the article the author proposes using the category of "polarity" as the integral sign of the folklore. The research is dedicated to the processes of the folklore resources fixation and transmission at the folklore system "village". Key words: polarity, transmission, fixation, city, village, folklore phenomenon.
The village as a pole of the folk transmissions (in search of the methodological tools)
Keywords: полюсність; трансмісія; фіксація; місто; село; фольклорний феномен; polarity; transmission; fixation; city; village; folklore phenomenon