Створення інноваційних культурних маршрутів як інструмент інтегрованого розвитку туризму та збереження спадщини (на прикладі Житомирської області) - Кравченко, Нікіта Артемович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Дослідження можливостей створення інноваційних культурних маршрутів як інструменту інтегрованого розвитку туризму та збереження спадщини Житомирщини – з урахуванням локальних ресурсів, сучасних викликів, потреб внутрішнього і міжнародного туриста, досвіду інших країн та стратегічних настанов державної політики у сфері туризму і культури. Актуальність теми дослідження зумовлена потребою у формуванні нових моделей культурного туризму, орієнтованих не лише на економічний ефект, але й на збереження спадщини, посилення культурної ідентичності, розвиток локальних громад. Інноваційні культурні маршрути розглядаються як ефективний інструмент, що дозволяє поєднати ці цілі в єдиній системі. Мета дослідження полягає в теоретичному обґрунтуванні, аналізі потенціалу та розробці моделі інноваційного культурного маршруту як інструменту комплексного розвитку туризму і збереження спадщини на прикладі Житомирської області.
Keywords: Інноваційні культурні маршрути; Туризм Житомирської об