Synthetics and properties of various 1-geptiltio-3-(o-chlorphenoxy)-2-propanol derivatives - Магеррамов, А.; Мирзоева, М.; Гасанов, В.; Садыхова, Н.; Аллахвердиев, М.; Хиля, О.; Іщенко, В. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2010)
By the interaction of 1-heptylthio-3-chlor-2-propanol with o-chlor-2-propanol with o-chlorphenoxy in alkaline medium has beensynthesized 1- heptylthio-3-(o-chlorphenoxy)-2-chlorpropanol on the base of which received their carbamates, thiocarbamates, acyl-,alcocsimethyl- and aminomethyl derivatives. Synthesized compounds were investigated as anticorrosive and antibacterial additives forlubricant oils.

При взаємодії 1-гептилтіо-3-хлор-2-пропанола із о-хлорфенолом у лужному середовищі синтезовано1-гептилтіо-3-(о-хлорфенокси)-2-хлорпропанол, на основі якого одержані карбамати, тіокарбамати, ацил-, алкоксиметили і амінометильніпохідні. Була досліджена можливість використання синтезованих речовин в якості антикорозійних і антимікробних присадок до мастил.
Синтез та властивості різних похідних 1-гептилтіо-3-(о-хлорфенокси)-2-пропанола
Keywords: -; -; -