The Strategic Importance of Investment Component of Economic Security for Regions of Ukrainian Polissya - Піцик, М. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
У статті досліджено стан економічної безпеки регіонів Українського Полісся. Визначено часткові індекси інтегрального індексу економічної безпеки, а саме індекси інвестиційної, інноваційної, фінансової, зовнішньоторговельної, продовольчої, соціальної, демографічної безпеки. На основі аналізу динаміки інвестиційної та економічної безпеки сформовано та доведено гіпотезу щодо значного впливу інвестицій на забезпечення економічної безпеки частини досліджуваних регіонів Українського Полісся. Зроблено висновок, що стан економічної безпеки для регіонів Українського Полісся є неоднорідним та не відповідає потребам ефективного регіонального розвитку, проте вплив інвестицій на рівень економічної безпеки більшості досліджуваних регіонів є надзвичайно високим та має стратегічне значення.

In the article the economic security of the Ukrainian Polissya regions is investigated. The partical indices of integral index of economic security namely investment, innovation, finance, foreign trade, food, social, demographic security are defined. The hypothesis of a significant impact of investment on economic security of Ukrainian Polissya regions are established and proven by analyzing the dynamics of investment and economic security. The conclusion is that the state of economic security for most regions of Ukrainian Polissya is uneven and low, but the impact of investment on the level of economic security of the studied regions is extremely high and has strategic importance.
Стратегічне значення інвестиційної складової економічної безпеки для регіонів Українського Полісся
Keywords: економічна безпека регіону; інтегральний індекс економічної безпеки регіону; інвестиційна безпека; соціально-економічний розвиток регіону; регіони Українського Полісся; economic security of region; integral index of economic security of region; investment security; socio-economic development of region; Ukrainian Polissya regions