Інтерпретація «успіху» та шляхів його досягнення в системі цінностей українців: гендерний аспект - Носова Олена Володимирівна (My University, 2023)
У даній роботі описані основні теоретичні підходи до пояснення концепції «успіху», окремо зроблено акцент на інтерпретації поняття «гендерованого успіху». Визначено основні варіанти моделей досягнення успіху. Представлені опис дослідження та результати репрезентативного онлайн-опитування українців(ок) щодо виявлення домінуючих ціннісних орієнтацій за методологією Ш. Шварца, виявлені основні відмінності у ціннісних ієрархіях українців та українок. Також наявні методологія та результати пілотажного семіотичного аналізу есе абітурієнтів(ок). Виявлені та охарактеризовані спільні й відмінні риси в інтерпретації категорії «успіху» та шляхів його досягнення в серед серед абітурієнтів(ок) в залежності від статі та типу населеного пункту, в якому проживають абітурієнт(к)и. Ключові слова: успіх, гендерований успіх, моделі досягнення успіху, ціннісні орієнтації.