Сучасна класифікація гранатів Українського щита - Рагімова Людмила Василівна (My University, 2023)
Використовуючи різні джерела було сформовано велику базу даних хімічних аналізів гранатів з різних ділянок Українського щита. Автором було розраховано стехіометричні коефіцієнти, визначено мінальний склад для кожного зразка, виділено основні типи порід, які вміщують гранати та систематизовано види гранатів відповідно до нової класифікації у межах кожної групи порід. Ключові слова: Гранати, Український щит, сучасна класифікація гранатів, стехіометричні коефіцієнти, мінали.