Впровадження та навчання прогнозованих моделей пожиттєвої цінності клієнта - Лось Максим (My University, 2022)
В кваліфікаційній роботі був розглянутий метод сегментації клієнтської бази та на його основі впроваджені найпопулярніші моделі для прогнозування кількості транзакцій, а саме Pareto/NBD, BG/NBD, MBG/NBD і Gammа-Gamma модель для прогнозування середньої ціни транзакції, які в сукупності дали можливість спрогнозувати пожиттєву цінність клієнта. Для реалізації і порівняння результатів роботи різних моделей був використаний найскладніший випадок прогнозування пожиттєвої цінності клієнта – випадок неконтрактного бізнесу з безперервними купівельними можливостями. Датасет відображає онлайн транзакції магазину роздрібної торгівлі в Британії в період 2010-2012 років. Задля якісного аналізу над базою даних були виконані такі кроки: підготовка даних, сегментація клієнтської бази, прогноз пожиттєвої цінності клієнта за трьома моделями та використання отриманого прогнозу.