Сільський зелений туризм України в умовах війни (на прикладі Західного регіону України) - Тарабарова Інна Володимирівна (My University, 2023)
У кваліфікаційній роботі було визначено сутність, особливості та історичні аспекти розвитку сільського зеленого туризму. Розвиток сільського туризму в Україні має глибокі історичні коріння та пов’язаний з багатовіковими традиціями сільськогосподарського життя. Було визначено три етапи розвитку сільського зеленого туризму в Україні, кожен з яких має свої особливості та напрямки розвитку. У роботі було проаналізовано чинники розвитку сільського зеленого туризму Західного регіону України. Для вивчення впливу повномасштабного вторгнення росії в Україну на розвиток сільського туризму в Західному регіоні України було проведено експедицію в рамках спільного проекту між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Талліннським університетом. У роботі було визначено перспективи розвитку сільського зеленого туризму у післявоєнний час. Він може стати перспективною галуззю розвитку туризму, оскільки він володіє унікальним потенціалом для відновлення економіки, створення нових робочих місць та приваблення інвестицій у регіони. Ключові слова : сільський зелений туризм, Західний регіон України, туризм.