Організаційно-управлінські аспекти формування готельного господарства в Столичному суспільно-географічному районі - Сировець, С. Ю. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
Стаття присвячена аналізу організаційно-управлінським аспектам формування готельного господарства в Столичному суспільно-географічному районі. Проаналізовані європейські стандарти класифікації готелів. Розглянута законодавча база рекреаційно-туристичної діяльності до вимог та стандартів Європи.

В статье анализируется организационно-управленческие аспекты формирования гостиничного хозяйства Столичном общественно-географическом районе. Проанализированы европейские стандарты классификации гостиниц. Рассмотрена законодательная база рекреационно-туристической деятельности требованиям и стандартам Европы.

The organizational and managerial aspects of hospitality in the capital, social and geographical area in the article were analyzed. European standards of classification of hotels were analyzed. The legislative base of recreational and tourist activities to the requirements and standards of Europe were considered
Keywords: рекреаційно-туристична діяльність; територіальна організація рекреаційно-туристичної діяльності; готельне господарство; Столичний суспільно-географічний район; рекреационно-туристическая деятельность; территориальная организация рекреационно-туристической деятельности; гостинничное хазяйство; Столичный общественно-географический район; recreation and tourist activity; the territorial organization of the recreation and tourist activity; hospitality economy; Capital human and geographic region